Wie zijn wij

Otto van Wiggen en Paul Schmidt kennen elkaar al zo’n 35 jaar. Beiden hebben een KMA achtergrond. Paul koos ervoor om trainer/coach voor het bedrijfsleven te worden terwijl Otto zijn carrière binnen de Koninklijke Landmacht vervolgde. Hun gedeelde visie op leiderschap besloot hen samen te gaan werken om de mission command stijl van leiderschap en teamontwikkeling te introduceren in het bedrijfsleven.

Otto van Wiggen

ottoIn de bijna 40 jaar dat Otto van Wiggen binnen de Koninklijke Landmacht heeft gediend, heeft hij een donkergroene reputatie opgebouwd van operationeel vakman en inspirerend leider. Zo was hij onder andere commandant van het Korps Commandotroepen, 11 Luchtmobiele Brigade en het Opleidings-en Trainings Commando van de Landmacht. Door de jaren heen heeft hij het belang van goed leiderschap gezien en ervaren. In zijn onlangs verschenen boek ‘Niemand is belangrijker dan het team‘ beschrijft hij zijn visie op leiderschap. Hij is ervan overtuigd geraakt dat Mission Command de meest effectieve leiderschapsstijl is in een turbulente en snel veranderende omgeving. Binnen deze leiderschapsstijl krijgen medewerkers op basis van een collectieve ambitie vrijheid van handelen en bevoegdheden om de doelen te realiseren. Een Mission Command leider denkt en handelt vanuit de missie en doelen van zijn organisatie, is dienstbaar aan zijn team en de opdracht, faciliteert zijn teamleden waar nodig en daagt hen uit hun grenzen te verleggen. Een Mission Command leider stelt het teambelang boven zijn eigen belang. Samen met Paul Schmidt traint, coacht en begeleidt hij leidinggevenden en hun teams in het bedrijfsleven om deze stijl van werken door te voeren.

Paul Schmidt

paulNa zijn opleiding aan de KMA vervulde Paul Schmidt een vijftal leidinggevende functies binnen de landmacht op operationeel- en stafniveau. Naast zijn leidinggevende rollen had hij een grote passie voor de sport parachutespringen. Als semi prof behaalde hij 10 nationale titels en vele internationale prijzen. Na een aantal jaren onderdeel te hebben uitgemaakt van het Nationaal Team Parachutespringen trainde hij de nationale jeugdselectie. Het trainen en coachen gaf zoveel voldoening dat Paul Defensie verliet en trainer/coach voor het bedrijfsleven werd. Naast de trainer/coach rol deed Paul in de afgelopen 25 jaar ervaring op als commercieel directeur, algemeen (interim-)directeur, projectleider en commissaris. In 2003 rondde hij zijn MBA opleiding af.
Als trainer/coach heeft hij zich vooral toegelegd op ‘Leiderschap’, ‘Gedragsverandering’ en ‘Sales’. Hij was betrokken bij vele verandertrajecten bij onder andere Martinair Holland, Interpolis en de Rabobank. Jarenlang was hij vaste columnist voor het vakmagazine ‘SalesManagement’ en is hij auteur van het boek ‘De lokale overheid als klantgerichte dienstverlener’. Daarnaast schrijft hij op diverse blogs. ‘Gedragsverandering’ heeft zijn passie. Zijn kracht zit in het bouwen van teams, het verbinden en enthousiasmeren van mensen en het trainen van en coachen op communicatie/leiderschapsskills en gedragsverandering.

Neem contact met ons op +31 242 022 383

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuws en tips over leiderschaps- en teamontwikkeling? Schrijf dan hier in voor de nieuwsbrief van Mission Command die iedere twee maanden verschijnt.

Inschrijven

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag over onze diensten of wilt u meer weten over Mission Command? Neem dan contact met ons op via +316 536 413 27 of stuur ons een bericht via het contactformulier. Wij helpen u graag verder!

Contactformulier