Over Ons

Mission Command is een initiatief van Otto van Wiggen en Paul Schmidt. We zien dat de wereld om ons heen steeds complexer en chaotischer wordt en in een hoog tempo verandert. Dat klassieke leiderschapsstijlen daardoor niet meer leiden tot de gewenste resultaten.

Het is onze ambitie Nederlandse organisaties en bedrijven effectiever te maken. Beter en sneller te laten reageren op hun omgeving. In een cultuur waarin gemotiveerde en betrokken medewerkers trots zijn om er te mogen werken, klanten graag terugkomen en de afgesproken doelen  worden gerealiseerd.

Dat doen we door organisaties te leren, vanuit een heldere visie, te sturen op afstand. Waarbij de leiding van het WAT en WAAROM is en de werkvloer van het HOE. Met een goede balans tussen “sturing” en “zelforganisatie”. Mensen op de werkvloer weten immers veel beter hoe doelen bereikt moeten worden dan het (top)management. Vrijheid van handelen en daarbij behorende bevoegdheden stelt hen in staat sneller te reageren op datgene dat zich voor hun ogen afspeelt. Écht verantwoordelijk zijn maakt het werk daarmee ook nog eens veel leuker en uitdagender, leidt tot “eigenaarschap” en ongekende resultaten. Binnen het HOE is werken in teams belangrijk omdat het individu alleen niet alle kennis en skills in huis heeft om het beste resultaat af te leveren. Vertrouwen en samenwerking binnen teams zijn daarom belangrijke elementen in de aanpak.

Begeleiding van het proces, training (on the job), coaching en assessments van teams en individuen zijn de tools. Waarbij de kracht zit in de wijze waarop deze tools worden ingezet. Die inzet vindt zijn gedachtegoed in de bundeling van 30 jaar leiderschapservaring met de Mission Command leiderschapsstijl en 26 jaar ervaring in begeleiding van veranderprocessen in het bedrijfsleven en de (semi)overheid.

Neem contact met ons op +31 242 022 383

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuws en tips over leiderschaps- en teamontwikkeling? Schrijf dan hier in voor de nieuwsbrief van Mission Command die iedere twee maanden verschijnt.

Inschrijven

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag over onze diensten of wilt u meer weten over Mission Command? Neem dan contact met ons op via +316 536 413 27 of stuur ons een bericht via het contactformulier. Wij helpen u graag verder!

Contactformulier